MEDEDELINGEN

 

 


                      

   VAN HET BESTUUR EN HET PASTORALE TEAM  

                                                                                         

 

VRIJWILLIGERS gezocht  in Heesch 

Onze parochie verzorgt iedere donderdagavond een viering voor de bewoners van Zorgcentrum Heelwijk.

Wij mogen hiervoor in dit zorgcentrum gebruik maken van restaurant DE GASTERIJ.

Wij zijn een groep vrijwilligers die iedere donderdag om 18.00 uur alles gereed zetten voor deze viering, o.a. de stoelen voor de bewoners en als zij dat wensen, hen ook ophalen en terugbrengen naar hun kamer.

De kerkdienst begint om 19.00 uur. Na de dienst brengen wij de bewoners naar hun kamer en zetten we de tafels en stoelen weer op hun plek in de Gasterij. We zijn met onze werkzaamheden om ongeveer 20.00 uur klaar en genieten daarna samen nog even van een kop koffie die aangeboden wordt door ZC Heelwijk.

Onze vrijwilligersgroep bestond uit zeventien leden (m/v) maar is de laatste jaren, vanwege de stijgende hoge leeftijd en lichamelijke gebreken, uitgedund tot 10 personen. Wij werken iedere donderdag in groepjes van 5 mensen (m/v).  Om te voorkomen dat de groep te klein wordt en dezelfde vrijwilligers wekelijks weer aan de beurt zijn, zoeken wij nieuwe vrijwilligers die onze groep komen versterken. We zouden dan slechts 1x per maand 2 uur in de avond uw hulp nodig hebben.

Mogen wij een beroep op u doen ??    

U kunt zich aanmelden bij:

Parochie de Goede Herder, Heesch 0412-451215 of info@heeschdgh.nl

Voor verdere informatie of aanmelden :

Wil de Jong 0412-451943,   06 57 34 77 08, email wadejong@kpnmail.nl


Tarieven van de Geloofsgemeenschap Heesch per 27.11.2019

 

Doop

€ 50,-

Eerste Communie

€ 30,-

Vormsel

€ 32,50

Huwelijk

€ 360,-

Misintentie € 11,-
Uitvaart incl. avondwake € 475,-
Uitvaart incl. avondwake en crematorium € 525,-
Avondwake en crematorium € 300,-
Alleen crematorium € 250,-
Alleen avondwake € 250,-
Pastoor doet dienst elders € 150,-
Pastoor verzorgt afscheid op absouteplaats € 50,-

Geloven NU, praten met elkaar over geloofs- en levensvragen

       

Afbeeldingsresultaat voor geloven nu

                                                                                                                                             

Heeft u soms ook de behoefte om u terug te trekken uit de drukte? De behoefte om eens een echt goed gesprek aan te gaan? In de gesprekken van alledag stellen we de kernvragen van ons bestaan  nauwelijks. En toch houden die u bezig. U zou wel eens in kleine kring vertrouwelijk gevoelens, ervaringen en ideeën willen delen. Praten over zaken die er werkelijk toe doen. Waar geloof ik werkelijk in, wat bezielt mij en wat vind ik nou werkelijk belangrijk in het leven? En heeft dit iets te maken met wat ik in de Bijbel kan lezen… Dan is Geloven Nú misschien ook iets voor u.

 

Geloven Nú is een eigentijdse en inspirerende methode waarin mensen op basis van bijbelteksten met elkaar spreken over hun geloof en de levensvragen die hen bezighouden. Met deze methode proberen we de Bijbel te vertalen naar ons leven nú, wat kunnen we nú met deze verhalen, wat vertellen ze ons en hoe kunnen we daar in ons dagelijks leven mee om gaan. In november willen we daarom in de parochie De Goede Herder starten met een Geloven Nú-groep. Om mee te doen is het niet nodig bijbelkennis te bezitten of lid van de plaatselijke geloofsgemeenschap te zijn.

 

De bijeenkomsten kunnen worden gehouden in Heesch of op een van de andere kerklocaties, zowel overdag als ’s avonds, afhankelijk van waar de voorkeur van de deelnemers naar uit gaat. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Annemie Bergsma, pastoraal werkster: mailto:a.bergsma@parochiedgh.nl of (0412) 451215.


Meerdaagse- en dagbedevaart naar Beauraing, België

N.B.C. Pro Maria afdeling bisdom Den Bosch heeft een vierdaagse bedevaart met extra zorg naar het Belgische bedevaartplaatsje Beauraing met begeleiding van een priester. Er is goede medische begeleiding aanwezig. Aan deze bedevaart kunnen ouderen, zieken, gehandicapten, en gezonde pelgrims deelnemen.

De bedevaart van 18 t/m 21 april 2020 heeft de opstapplaatsen Oss, Helmond (bij voldoende pelgrims) en Eersel.
Programma: dagelijks H. Mis, rozenhoedje, DVD over Beauraing, lof en de persoonlijke zegen met het H. Sacrament, gezellige ontspanningsavonden, bezoek Mariaal museum, show van MarieChristien, kruisweg, en Mariawake met handoplegging. Ook kunt u op eigen gelegenheid de kruisweg bekijken, de bloedreliek van de H. Paus Johannes Paulus II vereren in de crypte St Jean in de tuin der verschijningen, het Mariaal museum bezoeken en de graven van de zieners. Stille aanbidding is dagelijks mogelijk vanaf 14.00 uur in de kapel. Het accueil waar we verblijven, naast de tuin der verschijningen, heeft kamers voor 1 of 2 personen. Inschrijving tot deelname is mogelijk tot zes weken voor de bedevaart. Bij de reissom zijn inbegrepen de heen- en terugreis van de centrale opstapplaats naar Beauraing, volledig pension, een ongevallen/ziekte- en reisverzekering, bijdrage om verblijf en vervoer voor vrijwilligers van het rode kruis te betalen. Vervoer met rolstoelbus is mogelijk. Reissom vanaf € 290,- p.p..

De dagbedevaart op zondag 19 april 2020 heeft de opstapplaatsen Nijmegen, Mill, Helmond, Eersel, en grensovergang Bergeijk.
Programma: Hoogmis met zegening van de processiekaars 11.00 uur, DVD over Beauraing, lof en de persoonlijke zegen met het H. Sacrament 14.30 uur. Muzikale begeleiding: door Arlette van Hout en Dimphy van Boekel. U kunt desgewenst een diner bestellen. Ook kunt u op eigen gelegenheid het heiligdom ontdekken en het dorpje. Er wordt een gewone bus ingezet. Reissom € 40,- p.p.

Beauraing is een bedevaartplaatsje aan de rand van de Belgische Ardennen. In een meidoornstruik verscheen Maria vanaf 29 november 1932, 33 maal aan 5 kinderen. Maria, de moeder met het Gouden Hart, vroeg om gebed en beloofde aan zieken en bedroefden hulp en troost. Beauraing is rust, vrede en zorg voor elkaar. “Dat men hier op bedevaart kome.” Het is een uitdrukkelijke wens van de Heilige Maagd met het Gouden Hart. Vergeet niet op de wens van Maria in te gaan! Tot in Beauraing?

Voor meer inlichtingen N.B.C. Pro Maria:

Of mw R. Senders, Schapendries 16, 5521 LH Eersel, 0497-682296, website http://nbcpromaria.weebly.com/ of http://home.kpn.nl/m.de.wit-ssc/ Opgave tot zes weken voor de bedevaart.


Kort verhaal van de verschijningen

Op 29 november 1932, omstreeks 18u, vraagt Meneer Voisin aan zijn kinderen Fernande (15 jaar) en Albert (11 jaar) om hun zus Gilberte (13 jaar) te gaan halen in het Pensionaat van de Zusters van de Christelijke Leer van Nancy. Onderweg nodigen de kinderen hun vriendinnen Andrée Degeimbre (14 jaar) en haar kleine zus Gilberte (9 jaar) uit om met hen mee te gaan. Wanneer Albert aan de voordeur van het pensionaat aangebeld heeft, draait hij zich om en bemerkt de Heilige Maagd die in de lucht wandelt, boven op de spoorwegbrug over de weg naar Rochefort. Zijn zus en hun vriendinnen geloven hem niet, maar als ze omkijken, zien ook zij de " mooie dame". Zuster Valéria komt de deur opendoen. De kinderen wijzen haar op de aanwezigheid van de Maagd. Geen geloof hechtend aan die "verzinsels", gaat de non Gilberte halen in de studieruimte. Wanneer zij aan de voordeur komt, onwetend over wat er gebeurd is, ziet ook zij meteen de Heilige Maagd die in de lucht wandelt boven de brug. Verschrikt lopen de kinderen naar huis, afsprekend om de volgende dag op hetzelfde uur weer Gilberte te komen afhalen. De 30ste verschijnt de Heilige Maagd opnieuw boven de brug; hetzelfde op 1 december, maar ze verdwijnt om weer opnieuw op te duiken aan de hulststruik (rechts van het huidige podium), ze verdwijnt opnieuw; dan toont ze zich onder een tak van de meidoorn, vlak bij de ingangspoort van de tuin.

Het is daar dat Maria zich nog een dertigtal keren zal laten zien, tot 3 januari 1933. Ze is gekleed in een lang wit kleed, met plaatselijk lichte blauwe schijnen. Haar hoofd is bedekt door een lange witte sluier die over haar schouders valt. Vanuit haar hoofd vertrekken fijne lichtstralen die net een kroon vormen. Maria houdt gewoonlijk haar handen gevouwen en glimlacht. Vanaf 29 december bemerken de kinderen tussen de geopende armen een afscheidsteken, haar oplichtend hart, alsof het een hart van goud is. Vanwaar de naam Onze-Lieve-Vrouw van Beauraing: de Maagd met het gouden hart. De tweede december, op de vraag van de kinderen "Wat wilt U van ons ?", spreekt Maria voor de eerste maal : "Dat jullie braaf zijn". Dan 's avonds, bij een nieuwe verschijning: "Is het waar dat jullie steeds braaf zullen zijn?" Op 8 december vallen de kinderen in extase gedurende een kwartier.
"Ze was mooier dan ooit tevoren!" De 17de vraagt Maria "een kapel". De 21ste, op de vraag:"Zeg ons wie U bent", noemt Maria zichzelf: "Ik ben de Onbevlekte Maagd". De 23ste: "Waarom komt U hier?" - "Opdat men hier op bedevaart zou komen!" Vanaf 30 december openbaart Maria de kern van haar boodschap: de 30ste: "Bidt, bidt veel", de 1ste januari: "Bidt altijd". De 3de januari vertrouwt Maria een geheim toe aan de drie jongsten. Ze belooft: "Ik zal de zondaars bekeren." Ze noemt zich opnieuw: "Ik ben de Moeder van God, de Koningin van de hemelen". Ze vraagt: "Houden jullie van mijn Zoon? Houden jullie van mij?" "Offer u dan op voor mij". "Vaarwel.".

Twee genezingen zijn erkend als miraculeus. De verering is toegelaten sinds
2 februari 1943. De authenticiteit van de feiten is erkend op 2 juli 1949, door Monseigneur Charue, de toenmalige bisschop van Namur.